Peter Scholten, 21 jaar, werkt sinds november 2016 in de keuken bij restaurant Made in Italy. “Ik maak salades, soepen, lunches en doe de voorbereidingen voor de avondploeg. Ik heb het hier erg naar mijn zin, kan én doe steeds meer. Zo had ik bijvoorbeeld nog nooit uiensoep gemaakt, maar ik heb uiteindelijk een heerlijke soep bereid. En gelijk voor 68 personen, hè!”
Peter kwam via WSP Rijswijk bij Made in Italy terecht. “Ik was 19, liep al een tijdje zonder werk toen de gemeente mij appte. Ik kreeg een gesprek over wat ik kan en wil. Ik kon aan het werk gaan of weer naar school.” Peter ging werkervaring opdoen bij de Bogaardcrew, het werkervaringsproject van gemeente, Middin en In de Bogaard waarbij jongeren allerlei klussen doen in het winkelcentrum. Snel werd duidelijk dat Peter meer in zijn mars had. “Josha Riemens van WSP Rijswijk (accountmanager, red.) vroeg of ik bij Made in Italy wilde werken. Ik vond het eerst best eng omdat ik amper ervaring had in de keuken. Maar ik heb hier echt mijn talenten ontdekt. En ik ga zelfs weer starten met school , naast mijn werk hier. Een koksopleiding. Dat is handig als ik later ergens anders wil werken. Dat heb ik ook samen met mijn contactpersoon bij het WSP Rijswijk uitgezocht.“